Ik rijd alléén over de Duitse snelwegen. Moet ik dan ook een milieusticker hebben?

Een milieusticker is alleen verplicht wanneer u de Umweltzones (Milieuzones) wilt betreden. Deze milieuzones bevinden zich meestal in, nabij of rondom de grotere steden. Wanneer u uitsluitend over de Duitse snelwegen wilt rijden, dan heeft u dus niet direct een milieusticker nodig. Gaat u toch binnendoor? Schaf dan voor de zekerheid toch een milieusticker aan.

Is de Duitse Milieusticker in héél Duitsland geldig?

De milieusticker is inmiddels in heel Duitsland erkend.

Umweltzones zijn milieuzones waar de Duitse overheid sinds januari 2008 de luchtkwaliteit probeert te verbeteren door onder andere de uitstoot van fijnstoffen te reduceren. De gebieden waar deze beperking geldt, zijn te herkennen aan een verkeersbord met de tekst “Umweltzone” en daaronder de kleuren milieustickers die in deze zones zijn toegestaan.

Wanneer heb ik een milieusticker nodig?

Wanneer u met uw voertuig in of door Duitsland reist, dan kunt u sinds 2008 te maken krijgen met zgn. Umweltzones (Milieuzones). U mag deze ecozones alléén inrijden als uw voertuig voorzien is van een milieusticker Duitsland (Umweltplakette) die wordt toegestaan in de bewuste milieuzone. Indien u geen vrijstelling hebt en uw voertuig geen of een verkeerde milieusticker heeft, dan riskeert u een boete van €80,-

Kan ik de Milieusticker Duitsland vervangen na ruitschade en/of ruitbreuk?

Wanneer u een milieusticker moet vervangen, bestelt u een nieuwe milieusticker in onze webwinkel. De milieusticker kan vanwege de speciale lijmlaag slechts éénmaal op een ruit worden bevestigd. Hiervoor dient u bij vervanging van uw ruit een nieuwe bestelling bij ons te plaatsen. Mogelijk is dit gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Informeer hierover bij uw verzekeraar. Indien u bij het bestellen heeft gekozen voor ‘gratis vervanging bij ruitschade’ dan kunt u binnen 12 maanden kosteloos een nieuwe sticker aanvragen.

Hoe lang is de milieusticker Duitsland geldig?

De geldigheid van de Duitse Milieusticker is in combinatie met uw kenteken onbeperkt. Als uw kenteken verandert dient u opnieuw een Duitse Milieusticker aan te vragen bij ons. Let erop dat het kenteken goed leesbaar dient te zijn. Is dit door verkleuring of beschadigingen niet meer het geval? Dan adviseren wij u om een nieuwe milieusticker te bestellen.

Hebben elektrische auto’s ook een milieusticker nodig?

Ja, ondanks dat elektrische auto’s geen schadelijke fijnstof uitstoten, is een milieusticker echter wel verplicht.​ ​Volledig elektrische auto’s in aanmerking voor de groene raamsticker, waarmee u zowel alle permanente als tijdelijke milieuzones betreden mag.

Wat kosten de officiële milieustickers?

Tezamen kosten de Franse milieusticker en de aanvraagservice slechts €19,95 per plaatnummer (dit is derhalve inclusief de milieusticker ter waarde van €4,21). De milieusticker voor Frankrijk (vignette Crit’Air) is ook te verkrijgen via de officiële website certificat-air.gouv.fr.

Voor de aanvraag van de Duitse Milieusticker rekenen wij €16,50. Deze bedragen bestaan uit onze verwerkings- en verzendkosten plus de daadwerkelijke kosten van de raamsticker zelf.